• Meny
  • Meny

Transport til og fra flyplassen i Lisboa

Med tanke på at flyplassen i Lisboa (Aeroporto de Lisboa) ligger sentralt og kun 15-20 minutters kjøring fra sentrum, er det en smal sak å komme seg fra flyplassen til Lisboa sentrum. Til tross for den korte avstanden har du likevel flere alternativer å velge mellom.

Buss

Rett etter du har gått ut fra ankomstterminalen finner du flere typer busser som frakter deg til sentrum. Reiser du lett med relativt liten koffert kan du benytte deg av linje 44, 83 eller 745. Om du derimot har mye bagasje med deg anbefales bussene med navn Aerobus. Bussene kjører hvert 20. minutt og koster ca 45 kroner.

Bussene stopper på de mest brukte holdeplassene i sentrum. For å holde deg oppdatert på hvilket stopp du skal gå av på kan du følge med på den elektroniske tavlen i bussen. Her annonseres hvilket stopp som kommer neste gang, samt hvilke hoteller som befinner seg i nærheten av disse hotellene.

Taxi

Like utenfor terminalene står drosjebilene klare på rekke og rad. Dette er en av de enkleste alternativene, og du kommer raskt til frem hotellet ditt. Regn med å betale ca. 200 kroner.

T-bane

T-banen er både billig og effektiv når det gjelder å komme seg fra flyplassen til sentrum. Linjesystemet er satt sammen slik at du starter med å ta den røde metrolinjen fra flyplassen «Aeroporto», til stoppet «Alameda». Der bytter du til den grønne linjen som kjører videre ned til sentrum.

Stoppene Rossio og Baixa-Chiado vil for de aller fleste være stasjonene som ligger aller mest sentralt, men dette må naturligvis tilpasses ut ifra hvor hotellet ditt ligger. Regn med å bruke ca. 30 minutter på turen. Billetter kan kjøpes i billettautomat på flyplassen, men vær obs på at det tidvis kan være lang kø.

T-banen kjører i tidsrommet 06.00 til 01.00.

Airport pickup

Et godt alternativ er å benytte seg av personlig transport fra Welcome Pickups. Selskapet har lang erfaring med å frakte passasjerer direkte fra flyplassen til ønsket destinasjon i Lisboa på en enkel og kostnadseffektiv måte. Ved å følge med på flightnummeret tilpasser selskapet hentetidspunktet i tilfelle flyet skulle være forsinket. Her kan du dessuten kostnadsfritt tilpasse med barnesete dersom du reiser med barn.

Med engelskspråklige sjåfører og gratis avbestilling inntil 48 timer før transport, er dette et meget bra alternativ. Prisene er noe rimeligere enn taxi. Transport kan bestilles her.

Dersom du bor utenfor Lisboa

Skal du videre til Cascais eller Estoril, har flyplassen shuttlebusser som kjører til disse områdene. Disse avgangene går hver time i tidsrommet mellom 07.00 til 22.30.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *