• Meny
  • Meny

Hvor i Lisboa bør du bo? Anbefalte områder og bydeler

Lisboa er en historisk nydelig by med mye å by på, men hvor bør du bo? Hovedregelen er at du, hvert fall som førstegangsreisende, bør fokusere på de sentrale strøkene. Jeg har nedenfor sammenfattet de fem områdene jeg mener er de aller beste. Samtlige områder omtalt nedenfor har god beliggenhet og scorer bra på standard. Områdenes ulikheter er med på å bestemme hvilken bydel som vil være det beste for deg.

Baixa Chiado

Baixa Chiado Lisboa

Lisboa er en relativt kompakt by der du finner de aller fleste severdigheter og shopping innen fornuftig avstand. Området Baixa Chiado deles inn i to deler, der Baixa regnes som byens geografiske sentrum. Videre går bydelen over til Chiado der landskapet får en liten høydestigning i vest. Bydelen har et herlig mylder av gode restauranter og kaféer. Mens Baixa scorer høyt på serveringssteder, er Chiado stedet å være for nærhet til autentiske butikker, teatre og bokhandlere.

Bydelen passer perfekt for deg som er ute etter å oppleve det gamle Lisboa, og samtidig være nært alt som skjer. Et veldig trygt valg for førstegangsreisende.

Og et lite tips: Er du som meg og elsker søte ting vil jeg anbefale en tur innom Confeitaria Nacional. Konditoriet har eksistert i nærmere 200 år, og er Lisboas kanskje fremste tilbyder av den kjente lille terten Pastel de nata.

Anbefalt hotell i Baixa Chiado

Midt i sentrum av Baixa Chiado ligger vakre Browns Central Hotel. Utvendig bærer den flotte fasaden preg av å være fra 1700-tallet, dog renovert på svært nydelig vis. Innvendig møtes du av trivelig personale som siden sjekker deg inn på et av de 84 rommene. Beliggenheten er upåklagelig med gangavstand til alt du måtte trenge. Et mylder av spisesteder innen 500 meter radius fra hotellet.

Rommene er innredet i det man kan kalle klassisk stil, men utført på en moderne måte. Det er rent og designmessig veldig passende. Alle rom er utstyrt med Smeg-kanne, kaffemaskin, MediaHub-system og Smart-TV. Eget bad med gratis velværeartikler.

Se flere bilder av rom og priser

Bairro Alto

Bairro Alto Lisboa

Tilreisende som drar til Lisboa for å oppleve utelivet vil trolig elske bydelen Bairro Alto. Området ligger i grunn ikke langt fra Baixa Chiado, men høydestigningen gjør at området ikke er perfekt match for personer med bevegelighetsvansker. Det er riktignok gode muligheter for å få tak i taxi, eller benytte seg av “heisen”. Dette er i praksis en trikk som kun kjører opp og ned, utelukkende for å lette oppgaven med å komme seg opp den bratte stigningen.

Bairro Alto er så absolutt et sjarmerende bohemsk området. Veldig fredlig om dagen med sine små og trivelige butikker. Det er først om natten bydelen virkelig våkner til liv med fantastiske barer og uteservering. Sommerstid kan området nesten føles som en gedigen gatefest. Er du glad i en fest er Bairro Alto virkelig midt i blinken! Om ikke, velg et annet. Eller sørg for at hotellrommet vender mot bakgården.

Anbefalt hotell i Bairro Alto

Et svært godt valg i Bairro Alto er morderne 9Hotel Mercy. Med sine 47 rom er ikke hotellet å regne som et stort hotell på noen måte, og dette bekreftes ytterligere ved å se på hvordan den portugisiske arkitekten Miguel Saraiva har innredet hvert rom. Det er smakfullt, behagelig og en deilig touch av eleganse. Det hele uten at lommeboka blir ruinert.

Hvert rom har trådløst internett, minibar og er utstyrt med et delikat bad. Hver morgen serveres det frokost med godt utvalg i loungebaren. På kveldstid vil jeg riktignok anbefale en drink i baren med beliggenhet i sjette etasje. Gode drinker og en upåklagelig utsikt over byen gjør sitt for å skape en perfekt kveld på hotellet.

Se flere bilder av rom og priser

Avenida da Liberdade

Avenida De Liberdade

Omlag alle byer har et område som preges av luksuriøse butikker og fasjonable avenyer. Dette finner vi også i Lisboa, da under navnet Avenida da Liberdade. Lokalbefolkningen omtaler ofte området som “Avenida”.

Bydelen er kanskje først om fremst en god match for tilreisende som ønsker å bo i et ekslusivt område preget av eleganse. Avstanden til bysentrum er ikke lenger enn at du kommer dit på 15-20 minutter til fots, alternativt benytter deg av kollektivtrafikk. Til tross for at området har sin andel eksklusive butikker, har du også et bredt utvalg serveringssteder i alle prisklasser. Er du ute etter klassisk portugisisk mat kan kanskje Solar dos Presuntos være verdt et forsøk. Restauranten er en av manges favoritter i nærområdet.

Anbefalt hotell i Avenida da Liberdade

Sentralt plassert i Avenida da Liberdade finner vi BessaHotel Liberdade knappe 300 meter fra Restauradores-plassen. Gjennomgående fint design og gjennomført lyssetting gjør sitt til at hotellet rett og slett er et skikkelig deilig sted å oppholde seg. Dette gjelder både fellesarealer og rom. Hotellet har både treningssenter, sauna, innendørsbasseng og et tyrkisk bad.

Pene hotellrom innredet i en moderne stil, med preg av vintage-detaljer. Samtlige rom har eget bad, skrivebord, TV og et Bluetooth lydsystem. Enkelte av rommene har balkong med utsikt over byen. Ønsker du dette er det mulig å velge “utsikt mot byen” ved bestilling. Med 500 meter til Rossio og 300 meter til nærmeste T-banestasjon bor du beleilig til i forhold til det aller meste.

Se flere bilder av rom og priser

Alfama

Alfama Lisboa

Med en historie som strekker seg tilbake til Middelalderen er Alfama et av byens eldste nabolag. Du må riktignok belage deg på oppoverbakke med god stigning dersom hotellet ditt ligger her. Av den grunn bør personer med bevegelighetsproblemer trolig velge et annet område. Dette er dog et perfekt område for deg dersom du ønsker å få med deg det ekte Lisboa, med sine tradisjonsrike Fado-restauranter, autentiske butikker og trange gater. Det å skue utover de terracotta-kledde takene fra toppen av Alfama er så definitivt et øyeblikk du kommer til å huske.

Selv om du ikke skulle velge Alfama som ditt foretrukne nabolag er det vel verdt å ta turen innom da området er spekket med synlig historie. Turen opp til det kjente slottet i Lisboa gjennom Alfama er en opplevelse du bør få med deg. Stigningen kan enten tilbakelegges med trikk, eller til fots.

Anbefalt hotell i Alfama

Oppe i åssiden ligger et sjarmerende firestjerners hotell med navn Olissippo Castelo. Beliggenheten gjør at hotellet kan skilte med en utrolig panoramautsikt over Lisboa. Nærheten til St. George-slottet (São Jorge) trekker definitivt opp.

Rommene er vakkert innredet i klassisk stil og innehar aircondition, skrivebord, TV og eget bad med badekåpe. Må si meg imponert over størrelsen på rommene. Her får du mange kvadratmeter for pengene! Ingen overdådig frokost, men det er godt utvalg med rene smaker.

Se flere bilder av rom og priser

Rossio

Rossio Lisboa

Mellom Baixa Chiado og Avenida da Liberdade ligger det konsentrerte området kjent som Rossio. Bydelen sentreres rundt den kjente Rossio-plassen. Med nærhet til de aller fleste turistmål og attraksjoner i byen er dette et trygt og godt valg for de fleste. Området har få høydemeter med stigning, hvilket gjør nabolaget til et supert valg for de som foretrekker flatt landskap.

Meget godt knyttet opp til kollektivtrafikk med busser og T-banestasjonen Rossio.

Anbefalt hotell i Rossio

Knappe 200 meter fra Rossio-plassen ligger flotte Hotel Portugal. Den sentrale beliggenheten midt i byen gjør at det aller meste ligger i nærheten. Lisboa er kjent for sin vintage-trikk nr. 28. Denne stopper rett bak hotellet. Ved Rossio-plassen finner du dessuten et imponerende utvalg sightseeingbusser. Rett og slett det perfekte utgangspunkt for å utforske byen.

Rommene er moderne, rene og innehar alt du trenger. Air-condiotion, TV, gratis trådløst internett og lysisolering på alle rom. Stort bad med tøfler og badekåpe.

Må også trekke frem personalet som en av grunnene til å velge dette hotellet. De tar deg vel imot fra første stund og deler velvillig tips om hvordan du utforsker byen på best mulig måte.

Se flere bilder av rom og priser

Les også: Slik kommer du deg fra flyplassen til Lisboa sentrum

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *