• Meny
  • Meny

Transport til og fra flyplassen i Lisboa

Med tanke på at flyplassen i Lisboa (Aeroporto de Lisboa) ligger sentralt og kun 15-20 minutters kjøring fra sentrum, er det en smal sak å komme seg fra flyplassen til Lisboa sentrum. Til tross for den korte avstanden har du likevel flere alternativer å velge mellom.

Airport pickup

Et godt alternativ er å benytte seg av personlig transport fra Welcome Pickups. Selskapet har lang erfaring med å frakte passasjerer direkte fra flyplassen til ønsket destinasjon i Lisboa på en enkel og kostnadseffektiv måte. Ved å følge med på flightnummeret tilpasser selskapet hentetidspunktet i tilfelle flyet skulle være forsinket. Her kan du dessuten kostnadsfritt tilpasse med barnesete dersom du reiser med barn.

Med engelskspråklige sjåfører og gratis avbestilling inntil 48 timer før transport, er dette et meget bra alternativ. Prisene er noe rimeligere enn taxi. Transport kan bestilles her.

Buss

Rett etter du har gått ut fra ankomstterminalen finner du flere typer busser som frakter deg til sentrum. Reiser du lett med relativt liten koffert kan du benytte deg av linje 44, 83 eller 745. Om du derimot har mye bagasje med deg anbefales bussene med navn Aerobus. Bussene kjører hvert 20. minutt og koster ca. 45 kroner.

Bussene stopper på de mest brukte holdeplassene i sentrum. For å holde deg oppdatert på hvilket stopp du skal gå av på kan du følge med på den elektroniske tavlen i bussen. Her annonseres hvilket stopp som kommer neste gang, samt hvilke hoteller som befinner seg i nærheten av disse hotellene.

Taxi

Like utenfor terminalene står drosjebilene klare på rekke og rad. Dette er et av de enkleste alternativene, og du kommer raskt til frem hotellet. Regn med å betale ca. 200 kroner.

T-bane

T-banen er både billig og effektiv når det gjelder å komme seg fra flyplassen til sentrum. Linjesystemet er satt sammen slik at du starter med å ta den røde metrolinjen fra flyplassen “Aeroporto”, til stoppet “Alameda”. Der bytter du til den grønne linjen som kjører videre ned til sentrum.

Stoppene Rossio og Baixa-Chiado vil for de aller fleste være stasjonene som ligger aller mest sentralt, men dette må naturligvis tilpasses ut ifra hvor hotellet ditt ligger. Regn med å bruke ca. 30 minutter på turen. Billetter kan kjøpes i billettautomat på flyplassen, men vær obs på at det tidvis kan være lang kø.

T-banen kjører i tidsrommet 06.00 til 01.00.

Konklusjon:

Med relativt hyppige avganger (3 i timen) er Aerobus et prisfornuftig og godt alternativ dersom du ønsker å ta buss. T-bane er nokså effektivt, men avhenger av hvor i byen hotellet ditt ligger. Her må du også bytte T-bane underveis. Ulempen med begge er at det tidvis kan være mye kø i billettautomater og før ombordstigning.

Kan personlig gå god for airport pickup fra Welcome Pickups. Det å kunne gå rett forbi kø, og sette seg rett inn i en forhåndsbestilt bil som frakter deg rett til hotellet er rett og slett ubeskrivelig deilig etter en lang reise. At det prismessig ligger noe lavere enn taxi gjør valget enkelt. Transport kan bestilles her.

Dersom du bor utenfor Lisboa

Skal du videre til eksempelvis Cascais eller andre nærliggende bydeler, har flyplassen shuttlebusser som kjører til disse områdene. Transporten kan forhåndsbestilles og vil deretter stå klar når dere ankommer.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *