• Meny
  • Meny

Banker og minibanker i Portugal

Før du reiser til Portugal har du helt sikkert noen spørsmål i hodet som angår penger, valuta, valutakurs og hvor du kan ta ut penger i Portugal. Nedenfor følger informasjon som forteller akkurat svaret på disse spørsmålene.

Valuta i Portugal

Som blant de fleste land i Europa har også Portugal euro som valuta, eller ”EUR” som forkortelsen lyder. Eurosedlene kommer i størrelsene 5 euro, 10 euro, 20 euro, 50 euro, 100 euro, 200 euro og 500 euro. Myntene finnes i størrelsene 1 , 2, 5, 10, 20 og 50 cent, og 1 og 2 euro.

Når du skal veksle til fra norske kroner til euro så lønner det seg å gjøre dette ved å ta ut penger fra minibankene i Portugal. Minibankene i Portugal er merket ”MB”, som står for ”Multibanco”. Dersom du tar ut i en bank i Norge vil du ikke bare få dårligere kurs, men også bli ilagt et vekslingsgebyr. Minibankene i Portugal er også billigere enn bankene på Norges flyplasser, eksempelvis Nordea på Gardermoen.

Ta ut penger fra en bank i Portugal

Alternativt kan du ta ut penger fra en bank i Portugal, men disse tilbyr deg dårligere kurser enn minibankene. I tillegg blir du i likhet med norske banker, også her ilagt et vekslingsgebyr. Du kan også ta ut penger på hotellet, hos reisebyråer eller fra kontorer som veksler penger, men her får du enda dårligere kurs enn bankene. Dersom du vil ta ut penger fra en bank i Portugal må du huske på å alltid ta med deg passet ditt.

Sikker bruk av minibankene

Det å ta ut penger fra minibankene i Portugal er en veldig sikker prosedyre, men skjul alltid inntastingen av pin-koden med hendene. Vil du være ekstra sikker kan du ta ut penger fra minibankene som befinner seg inne i bankene. Da er du ekstra godt sikret i forhold til å skjule inntastingen av pin-koden, men du har også kameraovervåking i banken.

Bankenes åpningstider i Portugal:

Mandag – fredag: 08.30 – 15.00
Lørdag: Kun noen banker har åpent på lørdager

Åpningstidene kan variere noe fra de disse tidene, men kommer du innenfor disse tidene er du helt garantert å komme til åpen bank. Les videre om hvilke kredittkort du burde velge som tilbyr gratis reiseforsikring og gode bonusordninger. Kjekt for deg som skal ut og reise.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *