• Meny
  • Meny

Lokalbefolkningen i Portugal

Spør en portugiser om veien og du er garantert å bli møtt av et hjelpsomt menneske som mer enn gjerne guider deg i rett retning. Det kan til og med hende at personen slår følge med deg et stykke for å forsikre seg at du kommer til rett sted. Ryktene om at portugisere er svært inkluderende, hyggelige og hjelpsomme stemmer til det fulle.

Selv om de av og til kan være vanskelige å komme innpå helt i starten varer et vennskap med en portugiser livet ut så fort dere har blitt kjent. Det er riktignok en fordel om du kan noen ord portugisisk. Da den eldre garde med portugisere hadde fransk som sitt andrespråk på skolen, og ikke engelsk kan det være vrient å kommunisere med de eldre på engelsk. De unge er ofte en god del bedre i engelsk siden engelsk tok over for det franske språket som andrespråk i den portugisiske undervisningen.

Religion i Portugal

Flesteparten av Portugals innbyggere tilhører den romersk-katolske kirke. Man regner med at omlag 84 % av innbyggerne er katolikker, mens kun en femtedel besøker kirken regelmessig for å delta på messe (katolikkenes form for gudstjeneste).

Forventet levealder i Portugal ligger på 78,5 år per 2012 der menn har en forventet levealder på 75,28 år. Portugisiske kvinner ligger på 82,01 år.

De mest populære navnene

I 2008 var det navnene João, Rodrigo, Marti og Diogo som var de mest brukte blant nyfødte gutter. Hos de portugisiske jentene var det derimot Maria, Andreea, Elena og Ioana som toppet listene for 2008. Det er forøvrig vanlig praksis at barnet har to etternavn, der det første etternavnet som regel er morens familienavn, mens det andre etternavnet er farens familienavn.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *