• Meny
  • Meny

Tid og stilling av klokke i Portugal

Har du planlagt en tur til Portugal og er nysgjerrig på om klokken skal stilles når du kommer frem? Nedenfor følger i såfall informasjon rundt tid- og klokkesystemer i dette vakre og gjestfrie landet.

Portugals tidssone

Portugal holder til i den vesteuropeiske tidssonen (WET), denne tidssonen går også under navnet GMT + 0:00. Denne tidssonen ligger en time etter Norge, det vil si at du er nødt til å stille klokka en time tilbake når du reiser til Portugal.

I Portugal benytter de seg av det samme 24-timers klokkesystemet som vi har i Norge. Klokkeslettene skrives som regel på en annen måte enn slik praksisen er i Norge. Der vi i Norge eksempelvis skriver ”19.00”, skriver de i Portugal ”19h00”.

Sommertid og vintertid i Portugal

I slutten av mars hvert år er det en overgang fra vintertid/normaltid og til sommertid. Klokken stilles i den forbindelse en time frem. I motsetning stilles klokken en time tilbake i slutten av oktober for å markere overgangen fra sommertid til vintertid/normaltid.

Reiser du til Portugal på vinteren så kan du regne med å oppleve 9-10 timer dagslys hver dag. Sommerstid ligger derimot gjennomsnittlig antall timer dagslys på 14-16 timer.

Vær og temperaturer i Portugal kan kanskje også være av interesse?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *