• Meny
  • Meny

Kjøpesentre og varehus i Lisboa

Ettersom Portugal er et av Vest-Europas aller billigste land kan du med god samvittighet, inkludere en dose shopping i storbyturen til Lisboa. Nå kan det riktignok være forfriskende å vandre i de sjarmerende brosteinsgatene og lete etter skatter blant secondhand-forretninger og gamle antikkforhandlere, men på regnfulle dager er det godt å trekke inn på et kjøpesenter, spesielt ettersom du finner alt samlet på en plass. Er det tradisjonsrike markeder du er på jakt etter anbefales en tur til matmarkedet Mercado da Ribeira, eller loppemarkedet Feira da Ladra.

Armazens do Chiado er med sin plassering i bykjernen av Lisboa, det mest sentrale alternativet. Elsket av ungdommen for sin nærhet til havet og kjente samlingspunkter, samt utvalget av internasjonale butikker som Pepe Jeans, Hilfiger, Body Shop og den elektroniske storbutikken FNAC. Mangler litt på størrelsen for å nå opp til andre kjøpesentre på vareutvalg, men et godt alternativ om du befinner deg i sentrum og trenger et kjøpesenter i gåavstand.

Et par kilometer nordover ligger Amoreiras, Lisboas eldste kjøpesenter med ca. 330 butikker, 50 spisesteder og 7 kinosaler. Huser alt hva du kan tenke deg innen mote for han og henne, barneklær, leker, IT og elektronikk, kosmetikk og hjem.

Lisboas største kjøpesenter

Ti minutters T-banetur fra sentrum, og du kommer til stasjonen “Oriente” og det vakre grøntområdet Parque das Nações. Her holder Vasco da Gama til, et av Lisboas nyere kjøpesentre med rundt 165 forretninger, inkludert ca. 35 spisesteder, treningsstudio og kino. Butikkene er plassert etter sjanger, med elektronikkbutikkene Worten og FNAC, samt Zara og H&M som de mest populære.

Lokalisert like ved hjemmebanen til Benfica finner du Colombo, Lisboas største kjøpesenter med imponerende 370 forretninger, 65 restauranter, kino, barnepass med aktivitetspark, bowlingbane og treningssenter. Spesielt populære er senterets forhandlere av elektronikk, Bershka, Zara, og barnebutikkene Disney Store og Toys “R” Us. Fornuftig beliggenhet ved T-banestasjonen “Colégio Militar/Luz”, en del av den blå T-banelinjen som frakter deg til sentrum.

Lisboas kjøpesentre holder normalt åpent alle dager, fra 10.00 – 23.00 og 00.00. Les for øvrig mer om shopping i Lisboa.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *