• Meny
  • Meny

Shopping i Lisboa

Det å shoppe i Lisboa er et svært friskt pust sammenlignet med å shoppe på et traust og forutsigbart kjøpesenter med alle de butikker som vi har hjemme i Norge. Det hersker en slags shabby-chic stemning over det å vandre i Lisboas gater der bygårdene preges av rustikke fasader, mens butikkene gjerne kan være svært fasjonable, eller bære preg av å være familiebedrifter som har eksistert i nærmere 100 år. Så er det heller ingen ulempe at Lisboa er å regne som den billigste hovedstaden i Vest-Europa!

Lisboas shoppinggater og områder

Klær og tilbehør i den dyre enden av skalaen kjøper du i Avenida da Liberdade, der internasjonale designere har slått seg ned. De mer prisfornuftige, portugisiske designerbutikkene holder til i områder som Chiado, Principe Real og Bairro Alto. Bairro Alto er spesielt ettertraktet blant lokalbefolkningen som ønsker å handle topper, jeans og kjoler som egner seg til en tur på byen. Her har dessuten den populære portugisiske designeren Fátima Lopes åpnet butikk.

Den mest utpregede shoppinggaten lyder navnet Rua Augusta og huser kjente klesbutikker som Benetton, H&M, Levi’s, Lanidor og Zara. Forøvrig anbefales en tur til området “Chiado” der du finner en god blanding av kjente klesforretning og små boutiques med vintagevarer og second hand.

Ekstra moro er det å vandre i de rustikke butikkene som tilbyr små ting som du ikke visste du hadde bruk for, men som du garantert vil forelske deg i. Det kan være små tinnbokser til oppbevaring, retro skinnhansker, såper, garn og kobberpanner som umiddelbart gir deg vibes til det franske bondelandet. Handleturen avslutter du på et sjarmerende konditori med en fyldig kopp espresso og en av Portugals mest kjente konditorivarer, Pasties de nata, små ovnstekte vaniljeterter med mørdeigsbunn.

Glem heller ikke et besøk til markedet Mercado da Ribeira i sentrum med lokalproduserte grønnsaker, frukt og en eminent fiskeavdeling med alt fra skalldyr og blekksprut, til den ekstremt populære klippfisken brukt til bacalao. Eller kanskje en tur til loppemarkedet Feira da Ladra for et dypdykk blant alle slags antikviteter, klær, og pyntegjenstander?

Lisboas kjøpesentre

Fortvil ikke, Lisboa har også et flertall av store kjøpesentre som du enkelt kan bruke noen timer i. Shoppingsenteret Colombo innehar rollen som det største, mens Armazens so Chiado er det mest sentrale. Sistnevnte er spesielt populært hos den yngre generasjonen, som tiltrekkes av de store mengdene med internasjonale butikker og kjeder. Spanske El Corte Ingles har slått seg opp i sentrum med et varehus på ni etasjer med klesbutikker, sportsutstyr, elektronikk, bøker og ting og tang til hjemmet.

Åpningstider for Lisboas butikker:
Mandag – fredag: 09.00 – 19.00 (enkelte har siesta fra 13.00 – 15.00)
Lørdag: 09.00 – 13.00

Store supermarkeder holder åpent til 22.00, syv dager i uken.

Les mer om tips til hva du bør kjøpe i Portugal.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *