• Meny
  • Meny

Hva bør du kjøpe i Portugal?

Før du roter deg bort i mylderet av sjarmerende butikker i Portugals gater kan det være kjekt med et par stikkord for hva du burde se etter. Dette med gode kjøp er ekstremt subjektivt, men det er spesielt tilgangen på ting du ikke finner hjemme, samt prisnivå som er med på å definere et godt kjøp.

Portvin og mat

Det er umulig å lage en kjøpsguide for Portugal uten å nevne den lokalproduserte sterkvinen portvin. Her burde du velge vinene som er minst 10 år gamle. For gode portviner med den alderen kan du regne med å betale fra 130 kroner og oppover per flaske. Det er meget prisgunstig for en flaske portvin av den kvaliteten.

portvin Porto Portugal hva kjope shoppingtips handle guide

Mens vi først er inne på gastronomi anbefales det å prøve noe av det portugisiske bakverket. Her kan du eksempelvis teste bakverket med navn Pastel de Nata. Dette er et bakverk som ligner noe på det vi i Norge kjenner som wienerbrød med sprø butterdeig og myk vaniljekjerne.

pastel de nata bakverk Lisboa kjope konditori bakeri kafe

Test gjerne også ost fra enten Serra de Estrela eller Azeitao. Portugal er kjent for sine velsmakende oster.

Keramikk

Lisboa Portugal porselen shopping handling guide butikk glass

For et minne fra Portugal eller som en pyntegjenstand til hjemmet kan det være flott å se nærmere på noe av landets håndlagde keramikk og gjenstander i treverk eller leire.

Spesielt på en av de mange markedene eller de unike butikkene i sentrum finnes det masse vakker keramikk som er malt med stødig hånd fra en av de lokale kunstnerne. Ikke bare pyntegjenstander tilbys, men også hendige tallerkener, skåler og boller.

Klær

Portugal, og da spesielt Lisboa har som alle andre hovedsteder et utvalg av kjente designere som Hermés og Dolce & Gabbana, men de har også lokale talenter som tilbyr et eksklusivt utvalg designerklær du ikke finner maken til noe annet sted.

Paris em Lisboa klaer mote butikk shopping klesbutikk

Som et eksempel kan det nevnes Ana Salazar i Lisboa som tilbyr kolleksjoner til både dame og herre. Klærne er designet fra en av Portugals mest anerkjente designere og har høstet gode tilbakemeldinger i både Milano og Paris.

Glem heller ikke et besøk innom Jose Antonio Tenente. Denne mannlige designeren har et utmerket utvalg designerklær til begge kjønn. Avslutningsvis kan du titte innom Augustus som har spesialisert seg på klær beregnet for spennende kvelder på byen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *