• Meny
  • Meny

Dagstur til portvinsgårdene

Portvin er et av Portugals aller mest kjente varemerker. Vinen er utmerket å drikke alene, men brukes ofte som drikke til desserter og kaker som avslutning på et godt måltid. Land som Argentina, Australia og Sør Afrika er også store produsenter av portvin, men selve termen «portvin» er det kun portvin produsert i Portugal som får.

Denne utsøkte sterkvinen har sitt opphav i Portoregionen nord i Portugal og finnes i både hvit og rød med en alkoholprosent på 15-20 %. Nesten all portvin som produseres i dag lages i Douro-dalen som er navnet på dalen som starter ved Atlanterhavet og ligger langs den lange elven Douro. Bare på 1600-tallet ble det fraktet over 1.2 millioner flasker med portvin fra Dourodalen og til Porto for deretter å bli solgt videre til blant annet briter og nederlendere.

Portvinskjellere

Porto er den byen i Portugal med det nest høyeste innbyggertallet og ikke uventet er Portvin en av de aller mest populære attraksjonene i byen. Her holder mer enn 50 portvinsprodusenter til, dessverre har ikke alle åpent for publikum. Blant de mest kjente portvinsprodusentene finner man Sandeman og Taylor. Sandeman holder til like ved Douroelven i Vila Nova de Gaia som ligger tvers over fra Portos bykjerne.

Hos Sandeman kan dere bli informert om historie, lagringsforhold, få omvisning og bli med på en smaksrunde. I Vila Nova de Gaia området så finnes et stort utvalg portvinsprodusenter dersom ikke Sandeman er førstevalget på lista.

Besøk portvinsgårdene

Oppover Dourodalen finner du i tillegg til idyllisk natur, flere portvinsprodusenter som tilbyr guidede turer langs sine portvinsgårder. To timers kjøretur innover Dourodalen i retning Spania så finner du Sandemans vingård. Her kan du i tillegg til omvisning langs vinrankene spise en utsøkt picnic med vinrankene like ved. Vinbar og restaurant står også til deres disposisjon.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *