• Meny
  • Meny

Kjente severdigheter du burde sjekke ut

Lisboa, populært kalt Lissabon blant gamle sjøulker, har vært sjøfartsby i flere tusen år, og allerede de gamle fønikerne hadde havn her for over 3000 år siden.

Dette har selvfølgelig bidratt til at byen gjennom tidene har latt seg prege av stort sett alle verdens kulturer, noe som gjenspeiler seg i bybildet og hvilke severdigheter som finnes der.

Stor sjøfartsnasjon

Som den store sjøfartsnasjonen Lisboa har vært, faller det seg ganske naturlig at mange av de største severdighetene dreier seg om dette temaet.

Et av de mest kjente er Belémtårnet nede ved det gamle historiske havneområdet. Det var herfra alle de store oppdagelsesreisende la ut på sine farefulle ferder, og tårnet står i dag som et flott minne over dette.

Dog er ikke Belémtårnet det offisielle minnesmerket for de store sjøhelter, det er det Padrão dos Descobrimentos som er. Dette femti meter høye monumentet ligger i samme området som Belémtårnet og spesielt bemerkelsesverdig er det store verdenskartet i mosaikk på plassen foran monumentet.

Et annet berømt tårn i Lisboa er av noe nyere dato, men ikke mindre spektakulært av den grunn. Cristo-Rei, eller Kristus-statuen, er godt synlig fra stort sett hele byen, der den står med sine 79 meters høyde på toppen av en over hundre meter høy bakke i byen. Det er mulig å komme opp i statuen via en innvendig heis, hvorfra man har en fantastisk utsikt over byen.

De små ting teller

Lisboa har et verdensberømt karetmuseum, hvor man tydelig kan se hvilken status landet en gang hadde som internasjonal stormakt. Enkelte av karetene er både forgylte og har gulv belagte med elfenben.

Befinner man seg først i området rundt Belém bør man også få med seg Mosteiro des Jerónimos. Et kloster som ble bygget for en del av den rikdom Vasco da Gama hadde med seg hjem fra sin reise til India på slutten av 1400-tallet. Dette klosteret er for øvrig oppført på UNESCO’s verdensarvliste.

Ellers finner man berømte severdigheter nesten over alt i sentrum av Lisboa. Castelo de São Jorge, Lisboas eldste bygning, botanisk have, Lisboa zoo og for ikke å snakke om de flotte gatemosaikkene på fortauene. Regnfulle dager kan brukes på et av Lisboas flotte kjøpesentre.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *