• Meny
  • Meny

Strender i Portugal

Portugal har en ekstremt flott og rik kystlinje som strekker seg totalt nærmere 100 mil. Variasjonen mellom de ulike strendene er store med de små og intime skjulte skattene av noen strender som knapt har noen besøkende i ene enden og de svære turiststrendene med fruktselgere og utleie av vannscootere i andre siden av skalaen. Ikke sjelden kan du også ta deg en runde golf med utsikt til strendene som ligger like ved golfbanene.

Strender i Algarve

Om du er på ferie i Algarve og er på jakt etter strender skal du lete etter skiltet der det står ”Praia”. Dette er det portugisiske ordet for ”strand”. Strendene i Algarve kjennetegnes gjerne ved at de ligger blant et landskap som preges av mye klipper og bratte høyder. Det vil si at du ofte går ned bratte trapper og nedganger for å komme til strendene.

Blant Algarves mest populære strender finner du Praia da Rocha som holder til sør for byen Portimão. For familier på utkikk etter en passende strand burde dra til Praia Verde som befinner seg vest for Monte Gordo som kjennetegnes med sin vakre beplantning i nærheten av stranda og sin nærmeste endeløse lengde.

Strender ved Lisboa

Har du planlagt noen dager i Lisboa trenger du ikke dra langt for å finne vakre strender som er perfekte for avslapping, vannsport og familiehygge. Det er i området vest for Lisboa i retning Cascais du burde dra dersom du sikter deg mot de vakre strendene ved Lisboa.

Aller mest populær er stranda med navn Carcavelos som ligger i Oeiras, ca en mil vest for Lisboa. Er du spesielt interessert i vindsurfing i nærheten av Lisboa burde du dra til Guincho som ligger ved noen vakre klipper utenfor Cascais.

Strender ved Porto

Etter en sen kveld på en av Portos barer og utesteder finnes det ikke bedre restitusjon enn noen varmende timer på en av Portos strender. Blant de beste strendene er stranda Miramar som ligger 10 kilometer sør for sentrum i retning Vila Nova De Gaia. Miramar er spesielt populær blant Portos lokalbefolkning og har dessuten en utmerket golfbane like ved stranda.

Drar du lenger sør for Miramar så kommer du til stranda Espinho som i tillegg til kritthvit sand, også tilbyr gode muligheter for surfing og bespisning ved stranda. I motsatt retning finner du Vila do Conde i underkant av tre mil nord for Porto sentrum. Denne stranda kjennetegnes med sitt utrolig vakre utseende, kvalitetssand og med små havnebyer like i nærheten.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *