• Meny
  • Meny

Slik kommer du deg fra Faro flyplass til Albufeira og Lagos

Omlag fire kilometer vest for Faro ligger Faro International Airport, blant mange bedre kjent som Algarve flyplass. Årlig står flyplassen for omlag 7 millioner reisende, med hovedsesong i perioden mars til oktober.

Mange reisende lander på flyplassen i Faro, før de reiser videre til endelig reisemål. Vi skal nå ta for oss hvordan du finner riktig transport fra flyplassen i Faro til Albufeira og Lagos. Vi starter med Albufeira, og tar for oss Lagos lenger ned.

Transport fra Faro flyplass til Albufeira

Transport fra Faro til Albufeira

Airport pickup

Et av de beste alternativene både prismessig og av hensyn til tidsbruk er airport pickup fra Welcome Pickups. Her blir du hentet av egen sjåfør i ankomsthallen, som videre kjører dere direkte til ønsket destinasjon i Albufeira. Sjåføren er engelskspråklig og tilpasser hentetidspunkt til eventuelle forsinkelser ved å følge med på flightnummeret.

Prisen inkluderer transport for fire personer, og fire store kofferter. Som regel ligger prisene omlag 25-30 % lavere enn taxi. Transport kan bestilles her.

Buss

For øyeblikket er det ingen direktelinjer fra flyplassen i Faro til Albufeira. Transportetappen deles inn i to der du først må ta buss fra flyplassen til busstasjonen i Faro. Deretter skifter du buss og reiser videre til Albufeira.

Buss nr. 16 kjører fra flyplassen til busstasjonen i Faro. Bussen kjører i tidsrommet 05.00 – 00.00 med avganger ca. hver halvtime. Fra busstasjonen kan du kjøre videre med ekspressbussen EVA Transrápido eller EVA Interurbana-bussene (IU-D og IU-N). Ekspressbussen skiller seg ut med betydelig færre stopp underveis. Mens ekspressbussen bruker omlag 55 minutter, kjører Interurbana-bussene på ca. 1 time og 20 minutter. Regn med å bruke ca. 80-100 kroner per person.

Taxi

Utenfor ankomsthallen vil du raskt få øye på de svarte drosjene med tak farget i lyseblå eller turkis. For en normal taxitur til Albufeira må du regne med å betale 400-500 kroner. Dette avhenger noe av tidspunkt, mengde bagasje og trafikkbildet. Normalt tar turen omlag 40 minutter.

Drosjeindustrien i den søndre delen av Portugal har et generelt meget godt rykte på seg. På bakgrunn av at sjåførene og selskapene lever av gode tilbakemeldinger, vil de aller fleste strekke seg langt for å yte best mulig service.

Konklusjon

Buss er det billigste alternativet, men samtidig også det definitivt mest klønete. Da det ikke går noen direkteruter til Albufeira fra flyplassen blir du nødt til å bytte buss underveis i Faro. Prismessig blir omtrent kostnaden den samme som airport pickup dersom dere er flere som kan dele kostnaden.

Taxi i Portugal er å regne som en trygg og god løsning, men med priser på ca. 450 kr til Albufeira vil det være mer fornuftig å gå for airport pickup fra Welcome Pickups. Da slipper du i tillegg den tidvis lange taxikøen. Har personlig veldig god erfaring med dette selskapet. Det er rett og slett utrolig deilig å kunne sette seg rett inn i en forhåndsbestilt bil etter en lang dag på reisefot. Transport kan bestilles her.

Transport fra Faro flyplass til Lagos

Lagos strand vakre omgivelser

Fra flyplassen i Faro til Lagos er det omlag 90 kilometer. Det er med andre ord smart å ha en plan på hvordan du skal komme deg fra flyplassen til hotellet på best mulig måte. Dessverre er ikke det kollektive transportnettverket spesielt godt utviklet i søndre deler av Portugal, hvilket innsnevrer alternativene noe.

Airport pickup

Kanskje det beste valget er å gå for airport pickup fra Welcome Pickups. Det velrenommerte selskapet har gjennom mange tusen transportetapper utviklet et svært godt rykte for å frakte turister effektivt og trygt fra flyplassen til hotellet.

Sjåføren står da klar til å hente dere i ankomsthallen når dere lander, før dere reiser i egen bil til Lagos. Etappen tar ca. 60 minutter. Det er både effektivt og veldig behagelig å kunne sette seg inn i en forhåndsbestilt bil med engelskspråklig sjåfør. Prisen ligger omlag 30 % lavere enn taxi. Bestill transport her.

Buss

For å komme til Lagos med buss må du dele transportetappen opp i tre deler:

Etappe 1: Fra flyplassen til busstasjonen i Faro sentrum
Etappe 2: Fra Faro sentrum til busstasjonen i Lagos
Etappe 3: Fra busstasjonen i Lagos til hotellet.

Ta først buss nr. 16 fra flyplassen til busstasjonen i Faro. Deretter tar du ekspressbussen eller Interurban-bussen videre til Lagos. Fra busstasjonen i Lagos tar du buss eller taxi videre til hotellet. Bussen fra Faro til Lagos bruker omlag to timer, så total tidsbruk må påregnes å ligge rundt tre timer.

Med tog

Alternativt kan du ta toget fra togstasjonen i Faro til Lagos. Toget bruker omlag 1 time og 45 minutter og har avganger fra 07.00 – 21.00 hvert 90. minutt.

Taxi

Du kan gjerne ta taxi til Lagos, men grunnet avstanden på 90 kilometer vil det bli en noe kostbar affære. Prisen kommer til å ligge på rundt 1000 kroner.

Konklusjon

Buss og tog er rimelig i Portugal. Dersom du er ute etter det billigste alternativet vil en kombinasjon av disse være et fornuftig valg. Dessverre vil da transportetappen bli to timer lengre sammenliknet med taxi og airport pickup. Både toget og bussene går relativt sjelden, hvilket i verste tilfelle fort kan forlenge reisetiden dersom dere er uheldig med bussavgangene.

Inntil det kollektive rutenettet blir bedre utviklet fra flyplassen er det store fordeler med å velge airport pickup. Da kommer du dessuten billigere ut enn ved å bruke taxi. Heller ingen ulempe at du slipper den tidvis lange taxikøen. Noe dyrere enn tog og buss, men er dere flere som kan dele kostnaden blir snittprisen per person veldig godkjent. Samtidig sparer dere både frustrasjon og mye tid. Transport kan bestilles her.

Les også: Kvaliteten på springvannet i Portugal

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *