• Meny
  • Meny

Slik kommer du deg fra flyplassen i Porto til sentrum

Omlag 11 kilometer nordvest for sentrum ligger flyplassen i Porto, bedre kjent som Francisco Sá Carneiro Airport. Nedenfor skal vi ta for oss hvilke alternativer du har når det gjelder transport fra flyplassen i Porto til sentrum.

I korte trekk kan du velge mellom T-bane, buss, taxi og airport pickup. Når alt kommer til alt koker det ned til hva du vektlegger mest ved en transportetappe, men enkelte alternativer er definitivt mer fornuftige enn andre.

Airport pickup

Et av de aller beste alternativene er å benytte seg av airport pickup fra Welcome pickups. Transportselskapet har opparbeidet seg lang erfaring med å frakte turister fra flyplassen til sentrum av Porto på en profesjonell måte.

Den engelskspråklige sjåføren møter dere i ankomsthallen og frakter dere i egen bil frem til ønsket adresse i Porto. Blir det forsinkelser underveis vil sjåføren tilpasse hentetidspunkt av hensyn til flightnummeret og beregnet ankomsttid. Prismessig ligger tjenesten likt eller noe lavere enn taxi. At du i tillegg slipper taxikøen gjør dette til et meget godt valg. Avbestilling er gratis inntil 48 timer før avreise. Transport kan bestilles her.

T-bane

T-bane Porto Portugal

Porto har et veldig bra utviklet T-banesystem, hvilket gjør T-banen til den beste løsningen dersom du er ute etter et prisfornuftig offentlig alternativ. T-banestasjonen Aeroporto finner du i kjelleren på flyplassen. Fra flyplassen går T-banen direkte til sentrum. Endestasjonen er Trindade, Portos kanskje viktigste trafikknutepunkt. T-banelinjen kjennetegnes ved bokstaven E, markert i lilla.

Videre fra Trindade kan du skifte T-banelinje til andre steder i sentrum, eller kjøre videre med buss/taxi. Turen fra flyplassen til sentrum tar omlag 30 minutter. Avgangene går omlag hvert 25. minutt i tidsrommet 06.00 – 00.40.

Billettene kjøpes i automat på T-banestasjonen. Første gang du kjøper billett må du kjøpe en “startbillett” (også kalt Andante-kort) som du siden fyller på i automatene dersom du ønsker å benytte deg av T-banen ved en senere anledning. Startbilletten koster omlag 5 kroner. Både Andante-kortet og billetter kan kjøpes i samme automat.

Metrosystemet i Porto er inndelt i soner. Fra flyplassen til sentrum må du kjøpe billett for Zone 4. Regn med å betale ca. 25 kroner for billetten.

Buss

Et lite steinkast fra utgangsdøren til ankomsthallen finner du busstoppet knyttet til flyplassen. Herfra kjører bussene fra selskapene STCP og Resende inn til sentrum. Inn til sentrum kan du ta buss nr 601, 602 og 604. Bussene har en avgang ca. hvert 30. minutt og kjører i tidsrommet 06.00 – 00.00. Nattestid kan du ta en av nattbussene, 3M og 105N. Merk at disse har forholdsvis få avganger i løpet av natten, men de er et alternativ.

Billett kan du kjøpe ombord i bussen, eller ved å benytte deg av samme Andante-kort som nevnt i avsnittet om T-bane. Kortet valideres i egen automat når du kommer ombord i bussen. Turen inn til sentrum tar omlag 40 minutter, og koster ca. 30 kroner.

Les også: Bør du kjøpe vann i Portugal?

Taxi

Utenfor ankomsthallen vil du raskt få øye på rekken med drosjer. De kjennetegnes ved sin beige eller svarte farge med grønt tak. Taxiene i Porto har generelt et meget godt rykte som gjør dette til et trygt valg. Prismodellen starter med en grunnpris på ca. 25 kroner, hvor du så betaler basert på avstand og tid. Regn med å betale ca. 250 kroner fra flyplassen til sentrum.

Konklusjon

Av de kollektive alternativene er T-bane definitivt å foretrekke. Bor du i nærheten av en av T-banestasjonene er dette et prisfornuftig og bra alternativ. At T-banestasjonen ligger i kjelleren på flyplassen gjør dette veldig enkelt i praksis. Både buss og T-bane kan dog tidvis ha lange køer. Av hensyn til dette ville jeg også vurdert taxi og airport pickup.

Det å slippe taxikø, samt beleiligheten av forhåndsbestilt transport er to gode argumenter for å virkelig vurdere airport pickup. Det å bli fraktet rett til hotellet etter en lang dag på reisefot er rett og slett veldig deilig. Vel verdt de ekstra kronene det koster. Er dere flere som deler på transportutgiften blir det uansett veldig rimelig av hensyn til hva du får. Bestill transport her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *