• Meny
  • Meny

Kollektivtransport i Porto

Det offentlige transportsystemet i Porto er satt sammen av et nettverk av seks T-banelinjer, en rekke busslinjer, og toglinjer som blant annet tar deg sørover til Lisboa og nordover til Braga. T-banestasjonen Trindade fungerer som knutepunktet for alle linjer, med linje A, B, C, E og F i øst- og vestgående retning.

Linje D går i mer nord- og sørgående retning, og transporterer deg fra sentrum, over Douro-elva, og til stoppet Jardim do Morro. Her vil du kunne nyte en enestående utsikt over Porto, mens du går ned de brosteinsbelagte gatene til du kommer til elvebredden og alle portvinshusene. Linje A til Matosinhos er verdt å nevne for deg som vil nyte noen late dager på stranda i Porto. Vil du kjøre fra sentrum, langs Douro-elva, og ut til Atlanterhavet så kan du benytte Portos retro-trikk.

Til og fra flyplassen i Porto:

T-baneline E (fargekode lilla) tar deg fra flyplassen på en enkel og behagelig måte. Banen stopper like utenfor flyplassen og skiltingen inne på flyplassen viser deg veien til perrongen ved hjelp av skilter med bokstaven «M» (for metro). Avgangene går med ca. 15 minutters mellomrom og koster rundt 15-20 kroner (sone 4). Turen tar rundt en halvtime. Taxi fra flyplassen og inn til Porto sentrum vil koste rundt 100-150 kroner.

Billetter:

Kjøp av billett til T-bane må gjøres fra en av automatene på stasjonen, eller i en informasjonsskranke. Du får ikke kjøpt billett av konduktøren. Billetten kommer iform av et tynt pappkort som du validerer på en av valideringsstasjonene på perrongen. Billettkontroller holdes jevnlig, og boten utregnes ved å gange billettprisen med 100.

Skal du kjøre buss så har du riktignok mulighet til å kjøpe billett av bussjåføren, da med et pristillegg. Du kan også fylle på det tynne pappkortet som du også bruker til T-bane, og validere dette inne i bussen. Det er dog svært få busstopp som har automat med mulighet for oppfylling. Eventuelt kan du vurdere å fylle på flere turer når du tar T-bane.

Billettprisen ligger på ca. 10 kroner per enkeltbillett. Denne billetten har fri overgang i én time. Månedskort kan kjøpes for ca. 220 kroner. Det finnes dessverre ingen muligheter for ukeskort, eller dagskort.

Se også informasjon om Porto, og båttur i Porto.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *