• Meny
  • Meny

Portugisisk øl

Portugal er ikke spesielt kjent internasjonalt for sitt øl. Riktignok ligger de på 11. plass over Europas største produsenter av øl. De to største bryggeriene er de privateide bryggeriene Unicer og Central de Cervejas. Disse bryggeriene har kontroll over mer enn 90 % av markedet i Portugal. Øl lyder navnet cerveja på portugisisk.

Det er spesielt to ølmerker som selges mye i Portugal, nemlig Sagres og Super Bock. Blant disse ølmerkene kan man igjen dele inn i flere sorter som lyse og mørke øl, øl med sitrus og alkoholfrie typer. De mest selgende variantene er riktignok ølmerkenes lyse lager som går igjen hos de portugisiske barenes tappekraner. Denne lyse lageren har en alkoholprosent på 5-5,5 %. Videre har man de to mindre ølbryggeriene Cereuro og Cintra som står for mindre deler av ølmarkedet.

Super Bock er forøvrig ikke et bokøl, men snarere en lager og selges i hovedsak i den nordre delen av Portugal og byen Porto. I det midtre området av Portugal og Lisboa er det Sagres som står for størsteparten av ølsalget.

Priser på restaurant og i butikk

For oss nordmenn som er vant til halvliterpriser rundt 60-70 kroner så er det en ren fornøyelse å komme til Portugal. I Portugal er det ikke like vanlig å servere øl i halvliters glass. Som regel blir ølen servert i flaske og med et tilhørende høyt og slankt glass. Vanlig er det også å servere ølen i 0.3 liters plastbeger, perfekt for «vandrepils». Prisen for 0.33 liter på restaurant og bar ligger rundt 1.5 – 3 euro, mye avhengig av restauranten eller barens beliggenhet og popularitet.

På butikken ligger 0,33 liter øl på rundt 0.7 euro, mens du kan kjøpe en sixpack med 0,33 til 3,8 euro.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *