• Meny
  • Meny

Hva bør du unngå i Portugal?

Som med alle andre land så har også Portugal et par ting du helst bør holde deg for god for. Sett i verdenssammenheng er Portugal et av de tryggeste landene du kan feriere i, og i 99 % av tilfellene vil du ikke merke noe til dette i det hele tatt, men det er aldri dumt å ta sine forhåndsregler.

Drikkekultur

Dersom du ferdes på nattestid i et område du ikke føler deg helt komfortabel i så kan det være smart å unngå altfor mange glass med den altfor gode portugisiske vinen. En synlig beruset person kan være et lettere mål for en lommetyv dersom du er på feil sted til feil tid.

Portugal har et rikt uteliv som holder det gående inn i de tidlige morgentimer og i sammenheng med denne ville festingen kommer som regel et jevnt inntak alkohol. Selv om det er ekstremt uvanlig, har det tidligere hendt at personer har fått ulike stoffer blandet i drinkene sine. Med dette i bakhodet gjør du klokt i å holde et øye med bartenderen når han/hun lager drinkene dine og har noen til å passe på drinken din mens du er på toalettet eller er ute på dansegulvet.

Se etter hvor du ferdes

Som med alle byer så har også de portugisiske storbyene Porto og Lisboa et par områder som har rykte på seg for å være litt mer utrygge enn andre områder. Dersom du ferdes i disse områdene på nattestid så er det alltid en fordel at dere er flere samlet. Unngå også strøkene i disse områdene dersom de er dårlig belyste.

Ferierer du i Lisboa så kan det være en noe større sjanse for å støte på noe kriminelt dersom du vandrer gatelangs på nattestid i områder ved Alfama eller Bairro Alto. Etter nattens frembrudd så har også narkotikasalget og prostitusjonen en tendens til å være mer synlig enn ellers.

Narkotika

Med festing og uteliv så er det uunngåelig at det ikke omsettes noe narkotika ved visse anledninger. De som selger narkotika kan også være politi som opptrer i sivil. Pass derfor ekstra godt på at du ikke sier ja til noe du ikke vet hva er og ikke blir med personen inn i mørke smug eller gater.

Lommetyver

Spesielt i turistsesongen kan lommetyverier bli en virkelighet dersom du ferdes på folkerike plasser og ikke tar dine forhåndsregler når du håndterer penger og verdifulle gjenstander. Et godt tips er å fordele pengene på flere lommer slik at du ikke blir frastjålet alt dersom det først skjer, men også for å unngå å vise at du bærer mye penger på innerlomma når du skal ta opp sedlene for å betale.

Dersom du har et verdifullt kamera som ikke lar seg putte i jakkelomma eller lignende så kan det være smart å putte dette i en skulderbag eller veske som du har under armen.

Som det innledningsvis ble fortalt så er Portugal et meget trygt land å feriere i, og med noen enkle forhåndsregler har du minimert risikoen fullstendig.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *