• Meny
  • Meny

Vær i Portugal

For å estimere hva slags vær du har i vente under din ferie i Portugal kan du følge den enkle guiden nedenfor. Portugal er kjent for å ha et Middelhavsklima med tørre somre og milde vintre i sør ved Algarvekysten og noe kjøligere og fuktigere lenger nord i landet.

Generelt er våren og høsten veldig gode tidspunkter å reise til Portugal. I disse tidene er dagene fulle av sol uten at det blir ubehagelig varmt, og turistområdene er ikke spekket med turister. Grunnet Portugals beliggenhet ved Atlanterhavet får man nyte godt av de avkjølende brisene. Dette tilfører den ekstra svale følelsen man så gjerne liker på virkelig varme sommerdager.

Været på de ulike destinasjonene

Azorene har milde temperaturer året gjennom, med gjennomsnittstemperaturer på 17 grader om vinteren og 24 grader om sommeren. Noe av det samme har Madeira, da med henholdsvis 18 grader om vinteren og 24 grader om sommeren. Dette gjør både Azorene og Madeira til utmerkede reisemål hele året.

Gjennomsnittstemperaturer for hovedstaden og storbyen Lisboa på vinterstid ligger på ca 13 grader, mens vårparten ligger på ca 17 grader. I løpet av sommermånedene har gjennomsnittstemperaturen steget til 24 grader, mens den om høsten synker til 18 grader. For å regne ut gjennomsnittstemperaturer for destinasjoner nord og sør for Lisbia kan man i første tilfellet trekke fra et par grader, mens man ved destinasjoner sør for Lisboa kan legge til et par grader.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *