• Meny
  • Meny

Kollektivtransport i Lisboa

Når du endelig har ankommet den portugisiske hovedstaden er kollektivtransporten en utmerket måte å ta seg rundt i byen på. Til tross for godt kollektivsystem så må det heller ikke undervurderes å bevege seg rundt i byen til fots. Her får du nok av positive sanseinntrykk fra historiske brosteinsveier, sjarmerende småhus og en utsikt du sjelden har sett maken til.

PS: Bildet er ikke gammelt, det er rett og slett en del av den retro stilen trikkene i Lisboa har.

T-banen

Dette er den beste måten å ferdes på i Lisboa, spesielt dersom du skal fra et punkt i sentrum til et punkt noe utenfor bykjernen. T-banen i Lisboa er rask og består av så mye kunst langs de forskjellige t-banestasjonene at selve reisen blir en opplevelse i seg selv. Avgangene går fra 06.30 – 01.00.

Trikk og buss

Det å kjøre trikk i Lisboa er noe annerledes enn det å kjøre trikk i Norge. Her er trikkene designet for å gå i ett med omgivelsene, det betyr eldre trikker som matcher byens sjarmfulle arkitektur. Spesielt trikk nr 28 anbefales dersom du vil se det gamle distriktet som strekker seg fra bysentrum og til St. George slottet gjennom de mange trange gatene.

Bussnettverket i Lisboa blir hele tiden utvidet og er en god måte å ferdes på med noe mer trykk i rushtrafikken. Buss nr 37 burde du bruke dersom du vil fraktes fra Figueira Square til St. George slottet og dermed kunne nyte den utrolig flotte utsikten.

Taxi

Skal du raskt videre og ellers ikke gidder tenkte på hva du sparer ved å kjøpe et 24 timers kollektivkort er taxi et flott alternativ. Prisene er fornuftige og tar deg fra ene siden av byen til den andre for under 80 kroner.

Priser

En enkeltbillett ligger på ca 10 kroner, et par kroner mer dersom du skal reise litt lenger og da må over i en sone til. Ellers lønner det seg å kjøpe kortet med navn «Viva Viagem unlimited pass». Da får du kjøre hele dagen for ca 35 kroner og for 30 kroner i dagene etterpå.

Et alternativ når det gjelder betaling av transporten er å kjøpe seg et såkalt «Lisboa Card». Dette er et plastkort på størrelse med et bankkort som gir deg så mange reiser du bare måtte ønske med t-banen, bussen, trikken og toget. Kortet dekker togturer til byene Sintra, Cascais og Estoril. I tillegg gir kortet avslag på besøk til en rekke museer. Prisene ligger på ca 250 kr for et 72 timers kort.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *