• Meny
  • Meny

Levekostnader i Portugal

Mange nordmenn velger å flytte til Portugal på grunn av landets behagelige klima, imøtekommende lokalbefolkning og avslappende livsstil. Om du så skal flytte til Portugal eller bare oppholde deg der en kortere periode i form av en ferie så er det uansett nyttig å vite litt om hva ting koster.

Leiepriser

Dersom man sammenligner Oslo og hovedstaden Lisboa kan man se at leieprisene i Lisboa er generelt 48 % billigere enn leieprisene i Oslo. Dette betyr i praksis at du kan regne med å betale ca 4200 kr for en toroms i sentrum av Lisboa, i motsetning til 7700 kr for samme leilighet i Oslo. Samme prisforhold gjelder dersom du skal kjøpe bolig eller leilighet. I Lisboa er leilighetsprisene ca halvparten av norske priser.

Mat og drikke

Når man ser på matprisene i Portugal og konsumprisene i sin helhet så kommer Lisboa ut 48% billigere enn Oslo. Det å spise ute er i gjennomsnitt 58 % billigere enn Oslo. Det vil si at du får en halvliter med portugisisk øl til ca 18 kroner og spiser et måltid på en rimelig restaurant til ca 50-60 kroner. For en pakke med røyk må du regne med å betale omkring 30 kroner for en tyvepakning.

Andre faste kostnader

Transportkostnadene for Portugal kommer ut ca 60 % billigere enn Oslo. I Portugal får man en bussbillett til 10-14 kroner og månedskort til 250 kroner. Av faste utgifter som strøm, vann, renovasjonsutgifter og lignende må man regne med å betale minst 500 kroner per måned for en husholdning. Internettkostnader ligger på ca det halve av norske priser. Eksempelvis ligger 100 Mb fiberlinje fra internettleverandøren Sapo på 150 kr pr mnd.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *