• Meny
  • Meny

Faro i Portugal

Faro regnes av mange som et flott utgangspunkt til forskjellige feriereiser på Algarvekysten, men velger man å tilbringe noe tid i selve byen også, vil man hurtig oppdage at den har et vell av spennende ting man kan både se og gjøre.

Spesielt den gamle bydelen, Cidade Velha, er et populært sted, med en historie som strekker seg helt tilbake til år 900 da romerne regjerte i byen. Det er også i denne bydelen man finner Faros katedral fra 1300-tallet, og et kloster fra 1600-tallet, som idag fungerer som arkeologisk museum, inneholdene blant annet utstillinger fra den tiden araberne besatte Faro.

Spennende natteliv og makabre kapell

Faros katedral har en spennende historie i seg selv, da den er bygget på toppen av ruinene etter en moske, som i sin tid igjen ble bygget på toppen av ruinene av en romersk bygning. Blant andre religiøse severdigheter i Faro finner man Nossa Senhora de Carmo, den gyldne kirke, hvis inventar i stor utstrekning er dekorert med gull. For de mer makabre, er Capella de Ossos et spennende alternativ, da dette kapellet i stor grad er bygd opp med skjelletene fra over tusen munker som har vært tilknyttet kirken på en eller annen måte.

Det finnes rikelig med både overnattingsmuligheter i Faro, flust av gode restauranter, og det anbefales på det sterkeste å prøve noen av de lokale rettene, både hva middag og desserter angår. Faro er en universitetsby, noe nattelivet bærer preg av, og turister blir stort sett godt mottatt hvor enn de ferdes. Likeledes har byen gode strender i nærheten, og egner seg like godt til godt voksne turister, som til barnefamilier. Se forøvrig også tips til andre steder og byer i Portugal.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *