• Meny
  • Meny

Azorene

Azorene er navnet på en øygruppe bestående av ni øyer som ligger ca 150 mil vest for Lisboa. Øygruppen tilhører Portugal og har totalt rundt 250.000 innbyggere. Med bakgrunn i hvordan øyene ligger i forhold til hverandre så deler man øyene inn i den vestre, den sentrale og den østre gruppen. Den østre øygruppen består av øyene São Miguel og Santa Maria, den sentrale øygruppen av Faial, Graciosa, Pico, São Jorge og Terceira og den vestre øygruppen av Flores og Corvo.

Med sin plassering midt ute i Atlanterhavet har øygruppen ikke latt seg prege av nymotens maskiner og bygningsutvikling. Her foregår tempoet i det mest behagelige du kan tenke deg, og den tradisjonelle livsstilen lever videre i beste velgående. Grunnet denne trege utviklingen har de lokale knapt noen annen industri enn jordbruk, fiske og turisme som har kommet seg de seneste årene.

Rent klima

En av de positive sidene ved denne sene utviklingen er at øyene knapt har forurensing, noe du vil se på de grønne landskapene og det klare vannet. Det du også vil merke på Azorene er at luften er så ren at lyset får en helt annen kvalitet enn du er vant med hjemme. Den klare luften er med på å forsterke fargene på blomster, beplantning og hvordan man oppfatter lys og skygge.

Det gode og tempererte klimaet sørger for at du alltid vil se et rikt blomsterliv når du besøker Azorene. Spesielt om sommeren kan du nyte godt av det enestående plantelivet som setter prikken over i’en på de allerede vakre dalene og de små og pene hvitkalkede husene.

Mat og vær

Maten på Azorene preges mye av fisk og kjøtt til hovedrett. Som forrett spiser gjerne de innfødte suppe, mens de avslutter måltidet med frukt, ost eller en god kake. For en tre-retters meny på Azorene inkludert vin kan du regne med å betale ca 150 kr.

I vintersesongen kan du regne med en gjennomsnittstemperatur på ca 14 grader. De øvrige sesongene har en gjennomsnittstemperatur på 17-23 grader.

Hva kan du gjøre?

Dyreliv er et av Azorenes flotte tilbud av attraksjoner. Du kan for eksempel teste svømming med delfiner eller observere ulike hvalsorter. Delfiner er ganske vanlig i farvannet omkring Azorene og med båt kommer du enda nærmere disse flotte dyrene. Du kan forøvrig også benytte deg av øyenes ferger dersom du vil ferdes mellom de ulike øyene.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *