• Meny
  • Meny

Madeira

Sør-vest for kysten av Algarveregionen ligger øya Madeira som en tilhørende del av Portugal. Horisontalt så ligger Madeira på linje med Marokko. Øya har et innbyggertall på 250.000 og selve navnet «Madeira» er det portugisiske navnet for tømmer. Madeiras hovestad lyder navnet Funchal. Funchal har blant annet en særdeles lav kriminalitetsprosent, en av de laveste i hele Europa.

Den vakre portugisiske øya får ofte kallenavnet «den flytende hagen». Dette er mye på grunn av det rike blomst- og plantelivet. Nettopp på grunn av dette er du helt nødt til å sette av en dag til de vakre parkene og hagene. Her finner du blomster i alle slags farger i tillegg til et landskap som er alt annet enn slake sletter.

Naturen på Madeira

Madeira består av en stor andel klipper og vulkanpreget landskap. Nettopp dette flotte vulkanlandskapet gir god grobunn for innholdsrike fotturer med mye å se. Når det er sagt så trenger slettes ikke ferien på madeira være preget av mye aktivitet og fotturer. Man kan utmerket godt sløve blant de familiedrevne spisestedene og drikke et glass med lokalprodusert Madeira som er øyas verdenskjente sterkvin.

Levada og dykking

Under ditt besøk til Madeira så anbefales det å ta del i en såkalt Levada. Dette er organiserte fotturer som strekker seg opp langs de utrolige naturlandskapene og gjennom sjarmerende huler. En av de andre kjente attraksjonene på Madeira er kjelkekjøring langs asfaltveiene ned mot hovedstaden Funchal. Dette betyr i praksis at man sitter i en flettet kurvvogn mens to kjelkekjørere står bak og styrer kjelken.

Flere av kystbyene tilbyr også flere former for sjøaktiviteter, herunder blant annet dykking, seiling, vindsurfing og bading i saltvannsbassenger.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *