• Meny
  • Meny

Fotball i Portugal

De europeiske landene med beliggenhet rundt Middelhavet har tradisjon for å prestere godt i de internasjonale mesterskapene og på den kjente FIFA-rankingen. Spania topper FIFA-rankingen, men Portugal er ikke mange plassene under.

Den portugisiske ligaen

Eliteserien i fotball i Portugal lyder navnet Primeira Liga og består av totalt 16 fotballag. De siste 20 årene har førsteplassen i serien gått til enten F.C. Porto, Boavista, Benfica eller Sporting Lisboa. Av disse lagene så kommer Boavista og F.C. Porto fra byen Porto i nord, mens Benfica og Sporting Lisboa har sine hjemmebaner i Lisboa som holder til midt i Portugal. På listen over toppscorere gjennom de siste 20 årene kan man se at seriens toppscorere domineres av spillere fra enten Brasil eller Portugal.

Benfica spiller sine hjemmekamper på Estádio da Luz som ligger ca sju kilometer nordøst for sentrumskjernen av Lisboa. Kun 2,5 kilometer østover ligger hjemmebanen til Sporting Lisboa – Estádio José Alvalade. Er du hypp på å se fotballkamp i Porto kan dette gjøres ved Estádio do Dragão som holder til tre kilometer nordøst for bykjernen av Porto. Det er spesielt oppgjørene mellom Porto og de to topplagene fra Lisboa, samt fotballkampene i de europeiske turneringene som Champions League og Europaligaen som drar aller mest tilskuere. I Algarve regionen er det SC Farense som er det ledende fotballaget med hjemmebane i byen Faro.

Billetter til fotballkamp i Portugal

Om du vil se fotballkamp i Portugal har du aller størst sjanse til å se god fotball dersom du satser på enten Porto eller Lisboa. Vil du se fotballkamp i Algarve kan du gjøre dette ved Estádio Algarve i Faro der SC Farense spiller sine hjemmekamper. Hjemmekampene til Portugal spilles ved Estádio Nacional som ligger i Oeiras, ti kilometer vest for Lisboa. Om du vil se fotballkamp mellom Portugal og Norge i Portugal vil denne kampen garantert finne sted ved Estádio nacional.

Kjøp av billetter til fotballkamp i Portugal kan gjøres hos en av kioskene i byene, på hjemmelagets fotballstadion eller via billettselgere på nettet. Vær obs på at disse nettsidene som har spesialisert seg på salg av portugisiske fotballbilletter omtrent alltid får en god del av billettprisen til egen lomme. På den positive siden er det enkelt og forutsigbart å bestille fotballbilletter til portugisiske kamper over nettet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *