• Meny
  • Meny

Portugals beste restauranter

Med sine gode tradisjoner for god mat er Portugal et enkelt valg dersom du verdsetter utsøkt mat, varmt sommervær, utepils og pene strender. Mye av maten du finner i Portugal er baserte på fisk, frukt og grønnsaker og har i det hele tatt store likheter til det kjente Middelhavskostholdet.

Du kan finne mange svært gode kjøp når du besøker de små restaurantene som ofte er familiedrevet. Men skal du gå for de virkelig beste restaurantopplevelsene kan du følge tipsene nedenfor og være en del av en matopplevelse helt i toppsjiktet blant Portugals beste restauranter.

Vila Joya

Portugals kanskje aller beste restaurant for tiden har navnet Vila Joya og ligger i Albufeira i Algarveregionen. Det er kjøkkensjefen Dieter Koschina som står bak denne utrolige suksessen som har gitt restauranten to stjerner i Michelinguiden, samt en plassering blant verdens 100 beste restauranter.

Vila Joya er en del av et veldig vakkert resort som i tillegg til restaurant også driver med overnatting, spa og golf. Kjøkkenet baserer seg på bruk av slow food teknikker og kortreist mat som finnes i nærområdet. Hummer, piggvar og kreps blir kjøpt fra fiskerene i nærområdet.

Eleven

Er du i Lisboa og jakter etter utsøkte matopplevelser burde du stikke innom gourmetrestauranten Eleven som har én stjerne i Michelinguiden. Kjøkkensjefen bak det hele er Joachim Koerper som besitter erfaring fra flere av verdens topprestauranter. Restaurant Eleven holder til nordvest i sentrum i området med navn São Sebastião da Pedreira. På menyen finner du nydelig mat med preg av Middelhavslandene som eksempelvis krepsecarpaccio med paprika og ananas.

Largo do Paço

Bare minutter unna Porto sentrum finner du restauranten Largo do Paço som ligger i byen Amarante. Blant restaurantens signaturretter er blant annen en rett med røkte sardiner, tomatconfite, lokale pølser og paprikasyltetøy. Restauranten ligger meget idyllisk til i et vakkert palass og hotell med navn Casa da Calçada. Largo do Paço har én stjerne i Michelinguiden.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *