• Meny
  • Meny

Restauranter og anbefalte spisesteder

Det portugisiske kjøkkenet er ikke helt ulikt det generelle middelhavskjøkkenet, der rene smaker og enkle råvarer spiller hovedrollen, men krydres med spennende innflytelse fra tidligere kolonier i Afrika og Østen. Særlig utbredt er deres bruk av klippfisk (bacalhau), mye på grunn av landets tradisjoner med fangst og handel av torsk som strekker seg tilbake til 1400-tallet. Innen den spennende verdenen av krydder er det særlig piri piri (små chili), vanilje, kanel, safran, pepper, persille og koriander som brukes.

Ønsker du droppe innom en kafé for en tradisjonell, portugisisk frokost er det espresso og ulike varianter av bakverk og gjærbakst som gjelder. Svært vanlig er det å starte dagen med croissant, toast, eller deres avlange, lyse bakverk som fylles med ost og skinke. Er du i virkelig feriemodus, og ikke ofrer kalorier og sukkermengder en tanke, så kan du prøve “pastel de nata”, en liten terte med himmelsk eggekrem.

Portugisisk tradisjonsmat

Lisboa og sentrale deler av Portugal har særlig tradisjon for deres “leitão assado”, grillet spegris som glaseres under den siste delen av steketiden. Serveres med appelsin, friterte poteter og grønnsaker. Prøv også retten “cozido à Portuguesa”, en slags gryterett med biffkjøtt, pølser og bønner. Ris, poteter og rødvin serveres som tilbehør. Ofte kan måltidet starte med en porsjon “caldo verde”, en suppe basert på poteter og kraft som så serveres med kål og biter av chorizopølse.

Er det sjømat du er ute etter i Lisboa skal du vandre langs gågaten Rua das Portas de Santo Antao, mens du finner god variasjon av internasjonale kjøkken ved å dra til havneområdet Santo Amaro. En god blanding av portugisiske restauranter ligger lokalisert i Bairro Alto, Lisboas kulturelle og bohemske smykke. Ta blant annet turen til Alfaia Garrafeira, en restaurant kjent for sin rike vinliste og mat i tapasstørrelse. Utsøkte retter av and, kalv og blekssprut som egner seg godt for deling. Stedet anbefales også om du er ute etter en vinbar som serverer gode oster sammen med smaksrike viner. I samme sjanger er tapasbaren BA Wine Bar, et yndet sted om du er ute etter vin, spekeskinke, ost, oliven og godt brød.

Lisboas beste restauranter

En tur til Belcanto er å ta par steg oppover på stigen hva gjelder kreativitet, modernisering, og selvfølgelig også pris. Den unge stjernekokken José Avillez står bak suksessrestauranten og menyen som innehar moderniserte versjoner av tradisjonelle, portugisiske retter. Dette er stedet du drar for å oppleve en flere retters meny, akkompagnert av matchende viner.

Nede ved Lisboas elvebredder finner du Feitoria, en gourmetrestaurant tilhørende spahotellet Altis Belem. Stedet er tildelt Michelin-stjerne for deres uvanlig gode matkvalitet, service og vakre fasiliteter. Menyen fokuserer på modernisering av det klassiske kjøkkenet og kommer som tre ulike smaksmenyer, hver og en satt sammen av lokale råvarer basert på sesongens tilgang. Les for øvrig også om priser på alkohol i Portugal.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *