• Meny
  • Meny

Priser på uteliv og alkohol

Ferie og nyting av alkohol hører sammen for en god del av befolkningen. En positiv ting med å dra på ferie til sydligere strøk er at prisen på en halvliter så godt som alltid er lavere enn her hjemme. Men hvor mye billigere er det egentlig for alkohol i Portugal?

Ølpriser

I Portugal følger ølprisene en ganske klassisk oppskrift man ser rundt om i hele veien. Importert øl er dyrere enn øl produsert i Portugal og turistområdene (da spesielt i Algarveregionen) har dyrere priser enn byene med mindre turisme. Eksempelvis kan man regne med å betale ca 16 kroner for en halvliter med portugisisk øl på restaurant i Lisboa, mens man må regne med å betale ca 20 kroner for det samme i Algarveregionen.

Prisen for en halvliter med portugisisk øl i matbutikken ligger på rundt 7 kroner. En flaske på 0.33 l for importert øl som Heineken og Carlsberg koster ca 8 kroner. Prisene på øl i matbutikkene er ca det samme enten du er nord eller sør i Portugal.

Vinpriser

For en flaske god vin fra butikken må du regne med å betale rundt 20-30 kroner, noen vinflasker får du ned i så lite som 10 kroner.. For et glass vin på en restaurant må du som regel betale mellom 10 og 15 kroner. Dersom du bestiller husets vin på en restaurant får du nesten alltid servert en portugisisk vin, uten at dette er en negativ ting. Internasjonalt har portugisiske viner meget godt rykte på seg.

Drinker

Priser på drinker og sprit varierer veldig utifra utestedets beliggenhet og popularitet. Som en generell regel så ligger de et sted mellom 25-35 kroner. Riktignok er drinkene ofte mere alkoholrike enn det man ser i Norge så en drink kan fort inneholde dobbel mengde alkohol fra hva vi er vant med.

Priser på uteliv

En ting å merke seg er at prisene i turistsesongen kan bli skrudd opp på en del av de typiske utestedene med mye turister. Trikset da er å besøke utesteder og barer der lokalbefolkningen vanker. Som regel tas det ikke inngangspenger, men på de aller mest populære diskotekene og nattklubbene i Lisboa kan du måtte betale fra 80-150 kroner i inngangspenger.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *